PRIMERJAVA KLASIČNEGA TRENINGA Z X-BODY TEHNOLOGIJO

Praktičnost in prihranek na času

Xbody Klasični trening
Trening 2 x tedensko (trajanje 20 minut) Trening 3-5 krat tedensko (trajanje 60 minut)

Učinek treninga na mišice

Xbody Klasični trening
Do 30 x večji od klasične vadbe 1x

Porabljene kalorije

Xbody Klasični trening
500 kcal – v roku do 6 ur po treningu
1200 kcal – v roku do 24 ur po treningu
do 4000 kcal – v roku do 48 ur po treningu
Do 800 kcal

Predviden srčni utrip

Xbody Klasični trening
120 – 130 150 – 160

Prvi vidni rezultati

Xbody Klasični trening
Po 4 – 6 treningih Po 20 – 25 treningu

Povečanje moči

Xbody Klasični trening
Do 3x hitreje 1x

Uravnavanje mišičnega ravnotežja

Xbody Klasični trening
Vedno Odvisno od treninga in trenerja

Rast globokega mišičnega tkiva

Xbody Klasični trening
Do 5x hitreje 1x

Rizik poškodb mišic

Xbody Klasični trening
Zelo nizek Visok

Rizik poškodb hrbtenice

Xbody Klasični trening
Ni poškodb Pogosto

Obremenitve sklepov

Xbody Klasični trening
Ni obremenitve Pogosto

Odprava poškodb hrbtenice in kolkov

Xbody Klasični trening
Zelo priporočljivo Redko priporočljiva vadba, obvezno s fizioterapevtom

Pomoč po operacijah in športnih poškodbah

Xbody Klasični trening
Zelo priporočljivo Običajno ni priporočljivo

Prijavi se na
BREZPLAČNO vadbo

Poiščite vam najbližjo lokacijo

Prednost XBody vadbe je v individualnem treningu, kjer se moč in intenziteta vadbe prilagajata posamezniku. Naši trenerji bodo prisluhnili vašim željam in trening prilagodili le-tem.

Cenik

1x obisk 35,00 EUR
Paket 5 obiskov (32,00 EUR / obisk) 160,00 EUR
Paket 10 obiskov (30,00 EUR / obisk) 300,00 EUR

1x obisk v paru 50,00 EUR
Paket 5 obiskov v paru (46,00 EUR / obisk) 230,00 EUR
Paket 10 obiskov v paru (45,00 EUR / obisk) 450,00 EUR

Kaj sploh je XBody?

Kljub temu, da je EMS tehnologija v Evropi popularna že kakšno desetletje, na svoji priljubljenosti in prepoznavnosti le še pridobiva, napovedi so, da bo to hit v fitnes in lepotni industriji še vsaj naslednjih 10 let. V Sloveniji se z njo šele dobro spoznavamo, X BODY vadbo pa je v Sloveniji zaenkrat ekskluzivno pod okriljem nekdanjega smučarskega skakalca Damjan Frasa in sicer od septembra 2016 v Kranju ter od 31.03. dalje v Atlantis centru v Ljubljani.


EMS je kratica za Elektro Mišično Stimulacijo. Gre za napravo, katere korenine segajo v povsem zdravstveno področje, kjer so napravo uporabljali pri rehabilitaciji in pacientih, za katere je bilo za preživetje, vključitev v normalno življenje bistveno hitro pridobivanje na mišični moči in vzdržljivosti. Mišična vzdržljivost, mišična moč, mišična odzivnost in definicija. Tehnologija elektro mišične stimulacije posnema povsem naravno aktivacijo in prenos informacije v centralni živčni sistem preko električnega impulza, ki mišici sporoči, da se krči. Tako v 20-minutah treninga z osebnim trenerjem preko vnaprej pripravljenega programa (oblikovanega na podlagi vaših ciljev) dosežete do 150-krat več mišičnih kontrakcij kot pri običajnem treningu. Rezultati raziskav namreč kažejo, da se zgolj en trening lahko primerja s štirimi urami klasičnega treninga v telovadnici ali fitnesu.

Damjan je izkušen osebni trener in po novem tudi certificiran X BODY trener, ki te pelje skozi potek vadbe. Vadba poteka individualno, ali v paru, saj je seveda to pravi pomen osebnega trenerstva, da se trener izključno posveti samo tebi in trening prilagaja glede na tvoje zmožnosti, želje po preoblikovanju telesa in podobno. Visokointenzivni trening za moč traja 12 minut, nato sledi še 8 minut kardio del in na koncu 5 minutna masaža ter sproščanje.


Prvi rezultati so vidni po 10 obiskih, večina pa jih opazi že po 4 treningih (predvsem v napetosti kože, izgubi centimetrov na stegnih in zadnjici ter lepšem tonusu na nogah).


X BODY vadbo priporočamo vsem, ki v pomanjkanju časa želijo hitre rezultate, saj je prihranek na času v primerjavi s klasičnimi treningi na primer v fitnesu, ogromen. Učinek treninga na mišice je do 30krat večji od klasične vadbe, telo pa kuri kaloriji še 48 ur po vadbi (500 kcal – v roku do 6 ur po treningu, 1200 kcal – v roku do 24 ur po treningu, do 4000 kcal – v roku do 48 ur po treningu). Rast globokega mišičnega tkiva je do 5krat hitrejša, riziko za poškodbe mišic pa majhen.


Povzeto po blogu: Tjaša Jerala Kokalj